Fäktning är en kul hobby för alla åldrar !


Fäktgrupper

 

Våran tränare heter Patrik Norman och han undervisar i nuläget samtliga grupper.

Eleverna är indelade i 3 grupper efter ålder. Barngruppen innehåller alla upp till ca 12 år. Ungdomsgruppen de mellan ca 12-18 år och Vuxengruppen innehåller eleverna från ca 18 år och uppåt. Vid behov kan också dessa grupper delas upp i nybörjare och fortsättningsgrupper.

Vi startar nya grupper i mitten av januari och i slutet av augusti varje år. Ofta går det dock bra att "hoppa in" under terminens gång också ! Givetvis är du lika välkommen om du är ny i våran klubb men har tränat fäktning tidigare !!!

Vapen

 

Klubben har i dagsläget endast fäktning med värja. Dock finns det några som är intresserade av sabel också, och när vi har möjlighet att utöka träningstiderna kommer klubben att börja även med detta vapen.

Utrustning

 

Du behöver ha med egna gymnastikskor, som inte färgar av sig på golvet. Du behöver dessutom t-shirt och korta träningsbyxor, som du kan ha under utrustningen.

Övrig basutrustning (jacka, byxor, mask, värja och kroppskabel) finns att hyra för den som vill börja fäkta, men som ännu inte har bestämt sig för att köpa en egen utrustning!

Dock måste du köpa egen utrustning ifall du vill börja tävla (och helst en egen värja för att komma på frifäktningstiderna). Många köper också en egen handske och endel en plastrong, ett bröstskydd som skyddar den främre kroppshalvan.

När/Var/Hur ???

 

Vi tränar på Söndagar i Önstagården´s lokaler på Daggrosgatan 4 i Västerås. Ingången till lokalen är från fritidsgårdens innergård, första dörren på höger sida när du kommer in på gården.